Qi GongZnak Qi, u kineskom jeziku , predstavljen je parom što se diže iznad riže koja ključa; drevna forma predstavljala je sunce, vatru i paru. Značenje može biti dah, para, zrak, vitalna energija te se gubi u bezbrojnim definicijama koje mogu biti dane. U sebi zapravo sadrži ideju nečeg čije kretanje daje život.Znak Gong predstavlja sposobnost, vještinu. Znači da je Qi Gong “sposobnost korištenja vitalne energije”; uči se upravljanje Qi-em na način da se pokret koristi za život u zdravlju.

 Zhi Neng Qi Gong

U Kini postoji mnoštvo različitih stilova Qi Gonga koji se međusobno razlikuju i po vježbama koje nude i po načinu korištenja uma. Zhi Neng je jedan od njih. Riječ Zhi upućuje na mudrost , ingenioznost, vrlinu. Znak Neng definiran je kao sposobnost da se nešto postigne. Kompletno značenje bi bilo: Qi Gong koji razvija intelekt i mudrost.
Zhi Neng Qi Gong jedan je od najraširenijih i najpriznatijih oblika energetskog liječenja u Kini. Kao plod sinteze tradicionalnih stilova Qi Gonga, kineske tradicionalne medicine i moderne znanosti predstavlja revolucionarni skok u razotkrivanju misterija ljudskog života. Brojna čudesna izlječenja, uistinu nevjerojatni eksperimentalni rezultati i iznimne moći nagrada su onima koji ga prakticiraju. Zhi Neng Qi Gong pogodan je za sve koji žele unaprijediti svoje fizičko, emocionalno, mentalno i duhovno zdravlje, za stare i mlade, bolesne i zdrave.Zbog svog snažnog iscjeliteljskog djelovanja koje je znanstveno istraženo i potvrđenou liječenju preko 450 ozbiljnih bolesti prepoznat je i preporučen od kineske vlade. U Zhi Neng Qi Gong-u središnja točka je razmijena između Hun Yuan Qi-ai (Qi-a univerzuma) i Qi-a našeg tijela.

Karakteristike Hun Yuan Qi-a su sljedeće:

  • sposobnost da okružuje, sadržava, prolazi kroz sve stvari, znači sadržava svu materiju u univerzumu
  • sposobnost da se kreće putem uma.
Koristeći um za koncentriranje Hun Yuan Qi-a može ga se poslati tamo gdje je potrebno. Koristeći taj princip praktičari uspijevaju voditi tok Hun Yuan Qi-a u oboljele dijelove tijela te tako dati poticaj procesu izlječenja. S obzirom da je Hun Yuan Qi dostupan u neograničenim količinama, dovoljno je naučiti sistem vježbi za upravljanje njime. S obzirom na jednostavnost i djelotvornost, rezultati su brzi i lako dostižni.Širom svijeta 13 miliona praktičara uživa u blagodatima Zhi Neng Qi Gong-a.
Pridružite se i vi!