Wushu Kung Fu za djecu

Wushu Kung Fu za djecu obuhvaća prvenstveno stilove Taiji Quan i moderni Chang Quan. Upisijemo djecu i mlade u dvije grupe, za dob od od 5-8 i od 9-14 godina, nudeći im priliku da rade na različitim aspektima motorne aktivnosti prema njihovoj dobi.
Za manju djecu glavni cilj je razviti svijest o svom tijelu kroz jednostavne vježbe koje razvijaju osnovne motoričke obrasce ( skokovi, trčanje,kotrljanje, puzanje itd ),djelujući na sve mišićne grupe kako bi se poboljšala kordinacija i potpomogao skladan razvoj tijela.

Kod starije djece do 13/14 godina primarnu svrhu je predstavlja razvoj fine kordinacije kroz rad na usavršavanju osnovnih motoričkih vještina stečenih u djetinjstvu , kao i na brzini i pokretljivosti zglobova.

Program studija temelji se više na vježbanju osnovnih pokreta tehnika i formi tj. na „ vanjskim aspektima“ vještine kao temama pogodnim za djecu i stavlja se na stranu studij „unutrašnjeg aspekta“. Dakle, meditativnoj strani vještine se pristupa postepeno, kroz igru i kratke priče.

Sport u toj dobi je sredstvo kojim dijete obogaćuje svoje motoričke sposobnosti, kasnije slijedi specijalizacija u tim pokretima koja će djetetu omogućiti da bolje izvodi tehnike u određenoj disciplini.
 
Vježbanju se pristupa kroz igru i to je kamen temeljac psihološkog treninga koji time postaje i priprema za budući društveni život i snalaženje u njemu.
Igre s pravilima koja treba slijediti postaju važne jer dijete na taj način uči i shvaća važnost moralnih i društvenih vrijednosti.

Treninzi su podijeljeni u dvije grupe:
- utorkom i petkom od 17-18 sati - treninzi za djecu od 5-8 godina
- ponedjeljkom i četvrtkom od 17-18 sati - treninzi za djecu od 9-14 godina 

Informacije i upisi: 099 710 3195, info@taichipula.com, www.taichipula.com